Lilypie 2nd Birthday PicLilypie 2nd Birthday Ticker

2008. március 31., hétfő

Egy felhőtlen hétvége

Szerintem életem harmadik hétvégéjén, bárki aki kitekintett az ablakon teljes felhőtlenséget tapasztalhatott. Csodaszépen sütött a nap. Mi ezt ki is használtuk anyáékkal, de kezdem az elején.
Szombaton még egészen átlagosan telt a nap, bár anyáék déleőltt elmentek bevásárolni, meg sétálni egyet, engem meg itthon hagytak nagyiékra. Igazán jó társaság ők is, mert sokat kényeztetnek, és nem hagynak sírni. Bár bevallom szívesen tartottam volna anyékkal is, de belátom, hogy azért néha kettesben is kell őket hagynom. Szombat délután aztán itthon voltunk hármasban. Apa is itthon volt, és ez a legjobb a hétvégékben. Szombat estére sajnos anyának nagyon megfájdult a feje... még szerencse, hogy a fejefájáscsillapítós tea csodákra képes. Most is megette hatását, úgyhogy nekem semmilyen károm nem származott a dologból, csak az volt a fura, hogy az esti pelenkázás apára maradt. De azzal igazból semmi gond sincsen.
Vasárnap anya -nem fogjátok elhinni-, főzőcskézéssel kezdte a napot. Persze már hétköznap is készült pizzarúd, meg műzlis tallér, szóval ahogy telnek a napok kezdünk visszatérni a régi kerékvágásba. Persze engem ez sem zavar igazán, mert vagy alszom, vagy kinn himbálózom anyával a konyhában a hordozómban, de még az is megesik, hogy a hordozókendőben pihenek a nyakában. (most jut eszembe, hogy arról még nem is csináltunk képet.)
A vasárnapi főzőcskének amúgy nem csak apa volt a kedvezményezettje, hanem vendégeket vártunk. A kedvenc Teaerdőnk tulajdonosait vártuk ebédre. És természetesen meg is érkeztek. Ami még jobbá tette a délutánt, nem is jöttek üres kézzel. Elhozták a legújabb fejlesztésű forrócsokijukat kóstolóba, hoztak teafüvet, és mindent, amivel egy kicsit elhozhatták nekünk az ottani hangulatot. Ebédre teleették magukat a nagyok, és utána kimentünk a kertbe teázni, én meg szopizni, aztán meg aludni, de erről majd anya tölt képeket is. A kertipartiban csatlakozott hozzánk anya Ildikó barátnője is a párjával. Így már hetesben zajlottak az események. A fiúk együttes erővel megmetszették az alamafát, a csajok meg csacsogtak, és én, hát én aludtam, és élveztem a napocskát. Kész élmény két hetesnek lenni, mert már kimehetünk a friss levegőre, amit nagyon élvezek, főleg ha ilyen fényes, friss tavaszi nap az első élményeim egyike.
Ma már apa ment dolgozni... vége a hétvégének, de a következőig anyával jól megleszünk kettecskén, és kigondoljuk mi jót csináljunk a következő két apásnapon. Ha valakinek kedve van ellátogatni hozzánk, szeretettel várjuk őket, csak csörögjenek egyet ránk. Anya főz, szokásához híven teljes menüt, én bemutatkozom, hogy milyen jó kisbaba vagyok, és ha szép idő van, kellemes beszélgetés mellett adunk a d-vitamin készletünknek is.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hogy nektek milyen jó kis programjaitok vannak! Pajtikám, a két hetes hétfordulódról lemaradtam, de a harmadikhoz elsőként szeretnék gratulálni!
Anya kérdezteti a te anyukádtól, hogy miből is áll egészen pontosan az a fejfájást elmulasztó teacsoda.
Pacsi
Áron

Unknown írta...

Szia Áron! Anya üzeni anyukádnak, hogy a másik blogon http://rosselrecept.blogspot.com/2008/02/fejffjs-csillapts.html linken fenn van a receptje a teának:). Már sokan kérték, úgyhogy előrelátóna feltette a netre.Eddig nagyonsokaknak bevált már, reméljük nektek is segít.