Lilypie 2nd Birthday PicLilypie 2nd Birthday Ticker

2007. november 15., csütörtök

Egy eseménydús délelőtt

Tegnap magunkhoz képest is hamar kidőltünk, de mára hült helye a fáradtságnak, kérdés meddig:). De amíg bírjuk, lelkesen cselekszünk.
Reggel arra ébredtünk, hogy apa hevesen verte a billentyűzetet. Dolgozott, dolgozik most is. Hogy ma miért itthon, mert fél tízre ment lecserélni a kocsin a téligumt. Eddig míg apa ott várakozott, anyával összedobtuk az ebédet, ami mostmár csak hül, hogy ha idulunk, akkor már be lehessen tenni dobozba.
Anya legnagyobb örömére ma sor került az utolsó két fűszerescserép beüzemelésére. A fűszerek, amik az ültetésre vártak icipici cserepeikben ott kókadoztak a pulton, pedig locsoltuk meg dédelgettük mi őket, de ha a gyükereknek nincs helyük, akkor mindez hiábavaló. Most elkészült a szobai fűszereskert, ami remléhetőleg egy hónap múlva teljes pompájában fogja díszíteni a szobát, és akkor majd le is fényképezzük, de szegény kókadozókat fotogénebb állapotukban szeretnénk megörökíteni. De azért egy gyors felsorolásban most maradandóvá tesszük, mikből is áll anya kedvenc fűszereskertje:
1. cserép: rozmaring(a legnagyobb), cerry, citromfű
2. cserép: kerti ruta, hepe, izsóp(ezeket apa szerezte az obi-ban, nem igazán tudjuk még mire valók, de szépek, erősek, és APA HOZTA)
3. cserép: zsályaágyás (négy különböző színű zsálya tanyázik benne, meseszép)
4. cserép:görögbazsalikom, bazsalikom, hiányzik még a thai bazsalikom, és levendula(ők a kókadozók, bár ezt talán nem is kell mondani. Szorítsatok nekik ti is. Rájukfér:( )
5.cserép: csombor, bors(ika)fű, kakukkfű
Anya meggondolta magát, (jellemző a határozottságára) mégis csinálunk most is egy egy képet mindegyik cserépről, meg a kertről, és így, majd jobban értékeljük a fejlődést. A fotózásból most a fűszercsoportkép lemaradt, mert túl nagy átrendezést igényelt volna a szobától, hogy mutatós képet tudjunk csinálni, meg az elemek is elkedtek merülni, de este igyekszünk megcsináni, vagy holnap délelőtt.

2 megjegyzés:

Bea írta...

Milyen ügyes vagy! Bezzeg nálunk a kaktusz is kiszárad :((

Unknown írta...

Nálunk is fordult már elő ilyen galiba. De ha a fincsi ebéd és vacsora ízesítői vannak veszélyben, akkor kiteszek magamért.:)