Lilypie 2nd Birthday PicLilypie 2nd Birthday Ticker

2007. november 21., szerda

Nulladik névnap

Anyával sokat gonolkodtunk létezik e ilyen, majd ráeszméltünk, hogy ha eddig nem is létezett, akkor mi ma létrehozzuk, és innentől van:), nekem legalábbis tuti. Döntésünket megerősítette, hogy Anya barátnője fel is köszöntött minket, ami nagyon jól esett. Ma aktívabb vagyok, mint tegnap. Akkor inkább egész nap csak lustiztam, és este kezdtem feléledni. Persze a helye az fogy, így a mozgás is korlátozódik, legnagyobb sajnálatomra.
Anya ezen a speciáli napon, utánanézett a nevemnek, hogy mit is érdemes róla tuni. Szent Olivért nem találtunk. Az első Olivér, aki az embereknek az eszébejut, amikor meghallják ezt a nevet, a hírs regényhős, Twist Oliver. Be kell valljuk töredelmesen, hogy még se anya, se én nem olvastuk a történetet, de ezen változtatni kell.
Ennyi híres Olivért talátunk, ki hitte volan!:
* Oliver Cromwell, Anglia, Skócia és Írország Lord Protectora (1599.április 25. – 1658.szeptember 3.)
* Lantos Olivér táncdalénekes
* Oliver Stone amerikai filmrendező, producer
* Oliver Hirschbiegel német filmrendező
* Lawrence Olivier angol színművész, filmszínész (1907. május 22. – 1989. július 11.)
* Oliver Reed angol színész (1938. február 13. – 1999. május 2.)
* Halassy Olivér kétszeres olimpiai bajnok úszó
* Oliver Hardy amerikai komikus (1892. január 18. – 1957. augusztus 7.)
* Olivier Martinez francia színész
* Nacsa Olivér előadóművész, humorista
* Twist Olivér, Charles Dickens regényhőse
* Oliver platt, amerikai színész (A kétszázéves ember, A szörny, Hármasban szép az élet, Tűzparancs)
* Szekér Olivér, a No thanx rockzenekar basszusgitárosa
* Somlyay Olivér magyar bmxes világbajnok
A legtöbben színészek. És mi általában nem ismerjük őket:(.

A nevem jelentésének is utánanéztünk természetesen: Az Olivér férfinév a latin Oliverius névből származik. Jelentése: olajfát ültető. Más feltevés szerint, germán eredetű, jelentése: tündér, manó, sereg.

Keresgélés közben, leltünk mégegy híres Olivert, akit ráadásul anya is "ismer", és kedvel is: Jamie Oliver.

Hirtelen ennyi dolgot leletünk, és én ezzel kívánok magamnak BOLDOG NULLADIK NÉVNAPOT! És mindenkinek, akinek szébe jut, előre is köszönöm!

9 megjegyzés:

Boti írta...

Kedves Olivér barátom!
Isten éltessen hát téged ott a kis kuckódban!
Üdv: Boti és anyuja

Unknown írta...

Köszönjük szépen!
Hogy tetszik a könyv?

Névtelen írta...

Tetszik. De nem tudom, hogy e szerint nevelném -e mazsolámat. Van már olyan könyvem, amit ma már el sem olvasnék baba témában :) Az ösztönök sokkal jobbak. De a könyvek elhallgattatják őket.
Marcsi

Unknown írta...

Érdekes gondolat, erre még nem gonoldtam. Az tuti, hogy nekem a másik két kötet az összes többi kapcsolatomra nézve segített. Könnyebben megértem a reakciókat, és így könnyebb elfogadni is. Nálam legalábbis ebben a formában vált be.

Bea írta...

Nekünk utólag jutott eszünkbe a nulladik névnapod, remélem nem gond :) Olivérkém, Isten éltessen sokáig!
Pacsi,
Áron

Névtelen írta...

Sziasztok!!! Hát nem is tudom hol kezdjem!!!!:D Én vagyok az a Somlyay Olivér!!! a "Bmx-es világbajnok" HAHAHA BMX-ezek az igaz de hogy világbajnok...én na hát arról nem csak én tudnék hanem az egész világ.....!!!:D Nem tudom honnan jött,de nagyon vicces!!!!!:P

Unknown írta...

Szervusz Somlyay Olivér, örülünk hogy írtál nekünk, de történeted vicces felét kezd az elején talán a hatékonyság érdekében, mert most sem én, sem az anyukám nem tudja hogy min is nevetünk:(

Névtelen írta...

Azon kérlek hogy a Nulladik nap cikkben ott alul van egy olyan hogy Somlyay Olivér magyar BMX-es Világbajnok :D Nos Én BMXezem de nem vagyok világbajnok és tudtommal nem nagyon van más Somlyay Olivér nevezetű BMX-es sőt szerintem én vagyok az egyetlen ilyen neve ember a földön !...nos ezen nevetünk =)

Névtelen írta...

Van olyan, hogy Szent Olivér. Mártír volt, akit Írországban, Droghedában temettek újra a St. Peter's Church-ben. (Ha nem mondok újat, akkor OFF. :) )