Lilypie 2nd Birthday PicLilypie 2nd Birthday Ticker

2008. január 4., péntek

Megpihenünk

Már elmúltunk 30 hetesek, anya fárad, én egyre aktívanbb vagyok. Azzal nemis lenne gond, ha nem anya bordáján szeretném nyújtani elgémberedett tagjaimat, amivel neki komoly fájdalmat okozok, és nem ez az egyetlen technikám rá. Nem direkt csinálom, de azért ez neki nem kellemes, de kitartó, és azért örül hogy ilyen sokat mocorgok, mert ebből tudja, hogy én tuti jól vagyok.
Az ünnepek elteltek, kipróbáltunk mindenféle eszközt, amit kaptunk ajándékba, és mondhatom remek dolgok készültek. Bár a nagy családi kedvenc még mindig a szilvalekváros kosárka, miből heti pár adag simán elfogyna, de nem lehet lekvárral és energiával sem bírni. Apa a héten még itthon van, és ezáltal az ünnepek nekünk még mindig tartanak, sokáig alszunk, apa szerintünk túl sokáig is, mert mi 9-nél tovább nem bírunk ágyban maradni, mert eléggé fájunk, apa meg fél 11 előtt még meg sem moccan. Így az egész nap elcsúszik, de igyekszünk tolerálni, hisz utána neki jön a sok sok órányi napi munka, mi meg maradunk anyával kettecskén, és csinljuk tovább pont ugyanazt a házimunkát, amit az ünnepek alatt is csináltunk, de kedveljük. Meg azért néha pihegünk közben.
A mai napunk előkészülettel telt. Holnap folytatjuk, mert ma már teljesen kimerültünk. Hogy mire készülődünk ilyen nagyon? Holnap jönnek anya nagybátyjáék, hogy megnézzék a mi kis zugunkat, és még bepótolhassuk az elmaradt közös ünneplést. Ritkán jönnek ők erre, Dombóváron laknak, és rengeteget dolgoznak. De hogy ki mit is csinál mostanság pontosan arról majd holnap, a fényképekkel beszámolunk. Most inkább elmesélem, hogy mimindent készítettünk ma a holnapi menühöz, és mi az ami holnapra marad.
Teljes a munkamegosztás anya, és nagymama között. Nagyi csinálja a levest, köretet és rántotthúst. Hogy ezek után mi marad ránk? Na most figyeljetek. Karácsonyra ugye kaptuk nagyiéktól azt a fantasztikus asztali grillt, és azon mindenki készítgethet magának a felhozatalból, ami igazán széles repertoáron mozog.
Húsfélék:
marhahús:
-pácolva
-kolbászkáknak bélbe töltve kétféle fűszerezéssel
-tatárbifszék (reméljük sikere lesz, anya még sose csinált, és soha nem is evett, szóval a család többi tagja meózta, azt mondták hogy fincsi)
csirke
-felkockázva, bepácolva
hal
rák
Zöldségek:
póréhagyma
gomba
cukkini
padlizsán
Sajtok

Amit ebből ma előkészítettünk, a husok, és felszeleteltük a sajtokat, a többit majd frissen kell, de nincs is velük annyi meló. Majd tálalás előtt csinálunk holnap mindenről képet, mert most még a kis keverőedényekben nem mutatnak túl gusztán, és az ebéd alatt is igyekszünk majd elkapni pár pillanatot, ami senki számára nem kompromitáló. Apa is rengeteget segített. Nélküle sose értünk volna a dolog végére. Anya nagyon szeret apával együtt dolgozni a konyhában is, mert nagyon figyelmesen, és kitartóan dolgozik a keze alá. Tele van a hűtőszekrényünk, finomabbnál finomabb dolgokkal. Teljesen kimerültünk, úgyhogy nagyon kedves lenne tőlem ha ma éjjel a tegnapitól eltérően hagynám anyát aludni egy kicsit, de nem ígérhetek semmit, majd talán igyekszem.
Remélem minden kedves olvasóm remekül érzi magát így az ünnepek után is, és nem sopánkodik hogy elmúltak, és élvezni tudják a megszokott hétköznapokat is legalább annyira, mint az ünnepeket. Ragyogó hétköznapokat mindenkinek! Olivér

Nincsenek megjegyzések: